Mindfulness en werk

Bij de meeste organisaties en bedrijven is sprake van toenemende werkdruk. Dit leidt tot steeds meer stressgerelateerde klachten en ziekteverzuim.

Vanuit mijn praktijk kan ik workshops en 8 weekse mindfulness trainingen aanbieden voor werknemers en leidinggevenden. In de workshops ervaar je wat mindfulness kan betekenen. Tijdens de 8 weekse training oefenen deelnemers om te gaan met (werk)stress. Wetenschappelijk onderzoek toont bovendien aan dat een mindfulness training concentratie en effectiviteit, communicatie en samenwerking, en creativiteit bevordert.
Kosten zijn afhankelijk van de vraag en het aantal deelnemers en worden u na overleg geoffreerd.

Marianne de Wit geeft vanaf september 2018 8weekse mindfulness trainingen (MBSR/MBCT) aan werknemers van de gemeente Helmond. Voor 2020 zijn er opnieuw 3 mindfulness trainingen gepland. Daarnaast worden er workshops mindfulness gegeven aan managers en mogelijk ook aan medewerkers.

Mindfulness en vergoeding: Steeds meer zorgverzekeraars gaan over tot (gedeeltelijke) vergoeding van een 8 weekse mindfulness training. Check uw polis voor mogelijkheden en voorwaarden. Het VGZ, IZA, IZZ en Univé geven bijvoorbeeld vanuit de aanvullende verzekering een vergoeding van € 350,00 bij klachten van burnout. Op de website van zorgwijzer.nl vindt u een vergelijkend overzicht van vergoedingen door ziektekostenverzekeraars voor mindfulness trainingen.
Ook steeds meer werkgevers zijn bereid een (gedeeltelijke) vergoeding voor een mindfulness training te geven, bv. in het kader van een persoonlijk opleidingsplan of in het kader van preventie van ziekteverzuim/burnout klachten.

  • Lees hier een artikel in het Eindhovens Dagblad over een van de workshops.