Aanmelding en werkwijze voor Coaching in Eindhoven

Aanmelding coaching en supervisie
Je kunt je aanmelden voor een van de begeleidingsvormen via het contactformulier. Telefonisch aanmelden kan ook.

Werkwijze coaching en supervisie
Na de aanmelding volgt de intake. Aan het eind van het intakegesprek is de coach-/supervisievraag helder, evenals het beoogde resultaat, het aantal benodigde sessies en de afspraken. Wanneer een werkgever begeleiding aan een werknemer adviseert, wordt deze, na overleg met de cliënt, op gepaste wijze betrokken bij het traject.

Bij coaching gaat het om het bewustzijn van belemmerende en helpende factoren. Het coachen richt zich vervolgens op het leren omgaan met deze hindernissen vanuit een milde houding, en het inzetten van helpende factoren. Zoveel mogelijk in de hier-en-nu situatie. Gemiddelde duur na de intake: 6 tot 8 sessies van 1 tot 1,5 uur.

Bij supervisie vormt een ontwikkelingsgerichte vraag het vertrekpunt. Reflectie op werkervaringen en belangrijke factoren die daarin een rol spelen, vormen de inhoud van de bijeenkomsten. Aantal sessies na de intake: in overleg. In de praktijk vaak 8. Duur per bijeenkomst: 1u.

Supervisie aan MBCL compassietrainers: Deze ondersteunende supervisie wordt van harte aanbevolen aan MBCL trainers. Vragen van de trainer bij het geven van de training vormen het vertrekpunt. Aantal sessies: in overleg. Wanneer de trainer opgenomen wil worden in het A register zijn minimaal 3 sessies vereist, ten tijde van een training aan minimaal 4 deelnemers. De supervisie kan live plaats vinden, of via skype of zoom.

In coaching en supervisie wordt gebruik gemaakt van ondersteunende mindfulness- en compassieoefeningen.

De afspraken over coaching en supervisie worden contractueel vastgelegd.